Bárány fahéjjal és rizzsel

Bárány fahéjjal és rizzsel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg bárányhús
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db paradicsom
  • 2 rúd fahéj
  • 1 hagyma
  • 20 dkg rizs
  • 3-4 kanál étolaj
  • bors
  • oregánó

Elkészítés:

Elkészítés:

Vágjuk kockára a vöröshagymát, majd dinszteljük meg az olajon! A dinsztelés felénél hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Ízlés szerint sót, borsot adunk hozzá. Rakjuk rá a felaprított paradicsomot, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst! Szórjuk meg oregánóval, és rakjuk hozzá a fahéjrudakat is! Puhára főzzük, ha szükséges, az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.

A puhára főzött húsra rászórjuk a rizst, majd pár perc kevergetés után lefedjük, és betoljuk a sütőbe.

Neked ajánljuk