Barackzselés túrós charlotte torta

Barackzselés túrós charlotte torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótatekercshez:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • csipet só
  • 4-5 evőkanál baracklekvár
  • *
  • a piskótalaphoz:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • csipet só
  • *
  • a töltelékhez:
  • 40 dkg krémes túró
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 tasak gluténmentes vaníliás pudingpor (Haas)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12 g zselatinpor
  • 50 ml víz
  • *
  • a barackzseléhez:
  • 1 doboz őszibarackbefőtt (820 g)
  • 1 tasak expressz zselatinfix
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • csipet
  • 4-5 evőkanál baracklekvár
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • csipet
  • 40 dkg krémes túró
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 tasak gluténmentes vaníliás pudingpor (Haas)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12 g zselatinpor
  • 50 ml víz
  • 1 doboz őszibarackbefőtt (820 g)
  • 1 tasak expressz zselatinfix

Elkészítés:

A sütőt 200 °C fokra előmelegítjük. A piskótatekercshez a tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a sóval vegyített átszitált lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 25 x 35 cm) simítjuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. A megsült piskótát egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

Miután a piskótatekercs kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral, visszatekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk.

A piskóta laphoz a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a sóval vegyített lisztet és a masszát egy 18 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk. Tűpróbáig sütjük (kb. 8-10 perc), majd kihűlni hagyjuk, és kinyitjuk a tortaforma oldalát.

A tejben megfőzzük a pudingport, még melegen hozzákeverjük a cukrokat és letakarjuk folpackkal (így nem fog bebőrösödni ). A túróhoz hozzáadjuk a krémsajtot a kihűlt pudingot, a citrom reszelt héját, krémesre keverjük, végül hozzáadjuk a vízben megduzzasztott zselatint is.

A tortaformára visszakapcsoljuk az oldalát, kibéleljük folpackkal, majd belülről szorosan körberakjuk a lekváros piskótaszeletekkel. Az aljába akkora karikát vágunk a piskótalapból, hogy beférjen a tekercsek közé, megkenjük 2 evőkanál baracklekvárral. rásimítjuk a túrós krémet, majd megvárjuk, amíg kissé megdermed.

A barackot lecsepegtetjük és annyit összeturmixolunk belőle, hogy kb. 3 dl legyen. Hozzákeverjük a zselatinfixet és ráöntjük a túrós részre. A tortát hűtőbe tesszük és kb. 3-4 órán át dermesztjük.

Megjegyzés:

A receptet Baloghné Kele Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti