Barackos vaníliás alagút - sütés nélkül

Barackos vaníliás alagút - sütés nélkül
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál rum
  • 1/2 dl hideg feketekávé
  • kb. 20 db keksz
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • 6 db fél őszibarackbefőtt
  • 3 lapzselatin
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál rum
  • 1/2 dl hideg feketekávé
  • 20 db keksz
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • 6 db fél őszibarackbefőtt
  • 3 lapzselatin

Elkészítés:

Kibélelünk frissen tartó fóliával egy 30 cm hosszú őzgerincformát úgy, hogy bőven túllógjon a formán.

A darált kekszhez hozzáadjuk a felkockázott vajat majd összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaót is. Beledolgozzuk a rumot, és apránként a kávét is. (Figyelem a massza ne legyen se túl lágy, se pedig túl kemény!) Kézzel belenyomkodjuk a formába úgy, hogy kb. fél cm vastagon befedje a forma minden oldalát, de középen megmaradjon az üreg. Amíg a krémet elkészítjük, a hűtőbe tesszük.

A pudingport kevés tejben elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, és beleöntjük a kikevert pudingot. Kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A mascarponét simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.

A barackot lecsepegtetjük. A zselatint beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és a krémmel összedolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a mascarponés krémhez.

A kekszes alapra rákanalazzunk vaníliakrém felét. Ezután a közepére helyezzük egy csíkban a barackokat, majd egyenletesen rákanalazzuk a maradék krémet. Végül kirakjuk a krém tetejét keksszel, majd ráhajtjuk a túllógó folpack fóliát, és visszatesszük a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt tálcára fordítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, majd ízlés szerint szeleteljük.

Megjegyzés:

Fotó és recept: Nagy Anikó

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti