Barackos túrós süti

Barackos túrós süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál süteményliszt
  • ½
  • csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • töltelék
  • 20 dkg zsíros tehéntúró
  • 2 evőkanál 20%-os tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 10 db érett sárgabarack
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál süteményliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg zsíros tehéntúró
  • 2 evőkanál 20%-os tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 10 db érett sárgabarack
  • porcukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és eldolgozzuk a habban.

A habverőt alacsony fokozatra tesszük és masszához dolgozzuk a sütőport, vaníliás cukrot és kanalanként a lisztet. A masszát A/4-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A barackokat megmossuk, kimagozzuk és feldaraboljuk (3 x 3 cm-es kockákra). A túrót a tejföllel, vaníliás cukorral és a tojássárgájával simára keverjük.

A tepsiben lévő tésztába kanállal túrós több helyre tölteléket teszünk, majd ezután a szabad helyeket kitöltjük a barack darabokkal.

A tepsig 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük a süteményt (kb. 20 perc, de sütőfüggő). Ezután kihűtjük, megszórjuk porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti