Barackos-szedres krémtorta

Barackos-szedres krémtorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. cukor
  • 1 dl olaj
  • 1/2 tasak sütőpor
  • A krémhez:
  • 40 szem szeder
  • 1 üveg őszibarackbefőtt
  • 50 dkg túró
  • 5 dl tejszín
  • 6 ek. porcukor
  • 1 dl befőttlé
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 csomag tortazselé
  • 1 csomag habfixáló
  • 2,5 dkg zselatin
  • 8 db tojás
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. cukor
  • 1 dl olaj
  • 1/ tasak sütőpor
  • 40 szem szeder
  • 1 üveg őszibarackbefőtt
  • 50 dkg túró
  • 5 dl tejszín
  • 6 ek. porcukor
  • 1 dl befőttlé
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 csomag tortazselé
  • 1 csomag habfixáló
  • 2,5 dkg zselatin

Elkészítés:

A piskótához összedolgozom az alapanyagokat, tortaformában megsütöm és 2 lapra szelem.

Befőttlében oldott zselatint felmelegítek és langyosan a4 dl tejszínnel keverem.

Áttört túrót, cukorral édesítve hozzáadok és a tejszínhabbal vegyítem.

A barack nagy részét kockázom és a krémhez adom, egy részét a piskótára simítom, szederrel 30 szem szederrel kirakom és befedem a másik lappal.

A maradék krémmel bevonom a torta külsejét és tetejét barackszeletekkel szederrel díszítem, tortazselével vonom be.

A maradék tejszíhabbal díszítem.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti