Barackos-szedres fagyi

Barackos-szedres fagyi
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 12 szelethez:
  • 3 nagy érett őszibarack
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál porcukor
  • 30 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg szeder
  • 3 nagy érett őszibarack
  • 1 db citrom leve
  • 3 evőkanál porcukor
  • 30 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg szeder

Elkészítés:

A barackot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kettévágjuk, magját kivesszük. A citromlével és a porcukorral botmixer segítségével péppé zúzzuk. Félre tesszük.

A cukrot 2 dl vízbe szórjuk, felforraljuk, addig főzzük, amíg a cukor elolvad. Közben a tojást habosra verjük, lassan hozzáöntjük a cukorszirupot, és tovább keverjük 2-3 percig. Ezt követően az őszibarackos pépet is hozzáadjuk. Félte tesszük hűlni.

Közben a szedret megmossuk, pürésítjük a porcukorral, majd szitán átpasszírozzuk. A tejszínt kemény habbá felverjük, beleforgatjuk a barackos krémbe. A szederpürét is elkeverjük a habban, de ne teljesen azért, hogy márványos maradjon.

Kibélelünk frissen tartó fóliával egy 10x25 cm hosszú formát, beleöntjük a krémet, és 6-8 órára a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt 15 percig szobahőmérsékleten pihentetjük, majd szeletelve táljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti