Barackos pite

Barackos pite

Hozzávalók:

  • 300 g búzafinomliszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 10 g sütőpor
  • 1 db közepes tojás (M-es mére)

a töltelékhez:

  • 500 ml 1,5%-os tej
  • 2 púpozott evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 db barack vagy nektarin

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű vajat, majd hozzáadjuk a tojást. Alaposan összegyúrjuk, majd a tészta 2/3 részét kézzel elegyengetjük egy 28 cm átmérőjű pite formában, úgy, hogy az oldalára is jusson. Ezután 1 órára a hűtőben tesszük a meghagyott 1/3 résszel együtt.

Amíg a tészta hűl, a barackot meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, közepes lángon készre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Amíg hűl, 5 percenként alaposan átkeverjük.

Ha a puding teljesen kihűlt, ráöntjük a tésztára, majd elhelyezzük rajta a barack szeleteket. A maradék tésztát csíkokra vágjuk és a tésztára helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk