Barackos-meggyes krémes kocka

Barackos-meggyes krémes kocka

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótéhoz:

  • 2 x 4 db tojás
  • 2 x 4 evőkanál cukor
  • 2 x 4 evőkanál liszt
  • 2 x 1 kávéskanál sütőpor

a grízes krémhez:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt + a leve
  • 3 dl tej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál cukor

a vaníliás krémhez:

  • 2 csomag vanília puding
  • 2 kanál cukor
  • 8 dl víz
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • pár szem őszibarack (nektarin) (befőtt is lehet)

a tetejére:

  • 4 dl tejszínhab

Elkészítés:

Két különböző ízvilágú krém teszi igazán ünnepivé ezt a desszertet.

A piskóta hozzávalóiból egymás után két piskótalapot sütünk. Ehhez a piskótához a tojásfehérjét keményre verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd óvatosan a lisztet. Papírral bélelt nagy gáztepsibe terítjük, és 180 fokon megütjük. (Ugyanígy készítjük el a másik piskótát is.)

A pudingot megfőzzük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, és a kihűlt pudinggal.

A meggylé + tej keverékében megfőzzük a búzadarát, beleaprítjuk a meggyet, és még melegen az egyik piskóta lapra kenjük. Ha kihűlt, rákenjük a vaníliás tölteléket majd megszórjuk az apróra vágott barackkal. Ráterítjük a másik lapot, picit lenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük.

Pár óra múlva tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, és csokireszelékkel megszórjuk.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk