Barackos krém

Barackos krém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 dl kókusztej
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 érett őszibarack, nektarin vagy mangó
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 dl kókusztej
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 érett őszibarack, nektarin vagy mangó
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

A kókusztejet 3 dl vízzel felforraljuk. A keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük. A forró kókusztejhez hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt, és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.

A barackot vagy a mangót meghámozzuk, kimagozzuk. A gyümölcshúsból néhány szép szeletet vágunk a díszítéshez, a többit kockákra vágjuk.

A langyos krémmel kelyhekbe rétegezzük a gyümölcskockákat, a tetejére gyümölcs kerüljön. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és jól behűtjük. A szeletekkel díszítve tálaljuk.


Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti