Barackos-kókuszos piskótatallér

Barackos-kókuszos piskótatallér
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 x 120 g piskótatallér
  • 1 nagy (850 g) vödör tejföl
  • 200 g kókuszreszelék
  • 2 x 470 g hámozott, felezett őszibarack konzerv
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag (45 g) habpor
  • 1,5 dl tej
  • (a tál mérete: 30 cm x 16 cm)
  • 360 g piskótatallér
  • 850 g tejföl
  • 200 g kókuszreszelék
  • 940 g hámozott, felezett őszibarack konzerv
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag (45 g) habpor
  • 1,5 dl tej

Elkészítés:

A konzervet kinyitjuk és a gyümölcsről a levét leöntjük (a levére szükségünk lesz). Mindegyiket külön-külön tálba tesszük. A barackot ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.

A tejfölt a cukorral és a kókuszreszelékkel jól kikeverjük.

A piskótatallért belemártjuk a barack levébe (de nem áztatjuk), majd kirakjuk vele a tál alját. Az egymás mellé helyezett piskótatallért megkenjük (ne túl vastagon) a tejfölös-kókuszos masszával, majd erre rárakosgatjuk a felvágott barackot (pár darab barackot tegyünk félre a díszítéshez). Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rétegezést a masszával fejezzük be, az kerüljön a tetejére.

Hűtőbe betesszük kb. 3-4 órára pihenni. Ennyi idő alatt jól lehűl és megpuhulnak a piskótatallérok.

Közben a habport kemény habbá verjük. Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk és a tetejét tejszínhabbal és barackkal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze -Tünde küldte be. Köszönjük