Barackos kekszes alagút

Barackos kekszes alagút

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a kekszes réteghez:

  • 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor vagy Nyírfaporcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • fél dl hideg feketekávé vagy tej
  • 16-18 db négyzet alakú rizslisztes keksz
  • *

a krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 dl Hulala vagy Meggle habalap
  • 6 db fél őszibarackbefőtt

Elkészítés:

Kibélelünk fóliával egy kb. 30 cm hosszú őzgerincformát úgy, hogy túllógjon a formán.

A darált rizslisztes kekszhez hozzáadjuk a puha vajat, majd összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport is. Hozzáadjuk a kávét is. Alaposan összedolgozzuk a masszát. Kézzel belenyomkodjuk a formába úgy, hogy kb. fél cm vastagon befedje a forma minden oldalát, de középen megmaradjon az üreg. Hűtőbe tesszük.

A pudingport kevés tejben elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, és beleöntjük a kikevert pudingot. Kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.

A barackot lecsepegtetjük. A Hulalát kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a krémhez.

A kekszes alapra rákanalazzunk a vaníliakrém felét. Ezután a közepére helyezzük egy csíkban a barackokat, majd egyenletesen rákanalazzuk a maradék krémet. Végül kirakjuk a krém tetejét négyzet alakú rizslisztes keksszel, majd ráhajtjuk a túllógó fóliát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a formából tálra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk róla, és felszeleteljük

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk