Barackos-joghurtos charlotte-szelet

Barackos-joghurtos charlotte-szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • a krémhez:
  • 3,5 dl natúr joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 4 dl habtejszín
  • 40 dkg őszibarackbefőtt
  • 2,5 dkg zselatinpor
  • 20-30 dkg baracklekvár
  • (a tepsi mérete: 20x30 cm-es)
  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 3,5 dl natúr joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 4 dl habtejszín
  • 40 dkg őszibarackbefőtt
  • 2,5 dkg zselatinpor
  • 20-30 dkg baracklekvár

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon két vékony piskótát sütünk. Az egyiket megkenjük baracklekvárral és feltekerjük, majd 1 cm-es vastag szeletekre vágjuk.

Egy 20x30 cm-es tepsit folpackkal kibélelünk, és sorban ráhelyezzük a piskótatekercsekkel.

A krémhez simára keverjük a joghurtot, porcukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt és a felkockázott barackot. 1 dl hideg vízben megmelegítjük a zselatinport, majd beleforgatjuk a joghurtos keverékbe.

A krémet óvatosan a piskótatekercsekre simítjuk, majd ráborítjuk a másik piskótalapot. Legalább 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni, majd kiborítjuk, lehúzzuk a folpackot és vizes késsel felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!