Barackos-habos omlett

Barackos-habos omlett
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 darabhoz:
  • 5 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dkg étkezési keményítő
  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • a töltelékhez:
  • 60 dkg barackbefőtt
  • 5 dl tejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak habfixáló
  • a díszítéshez:
  • 5 dkg pirított szeletelt mandula
  • porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dkg étkezési keményítő
  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 60 dkg barackbefőtt
  • 5 dl tejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak habfixáló
  • 5 dkg pirított szeletelt mandula
  • porcukor

Elkészítés:

A piskótához egybeszitáljuk a lisztet, a sütőport, és a keményítőt. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá felverjük. A díszítéshez a barackot lecsepegtetjük, felszeleteljük.

A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd összeforgatjuk a habbal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és kíméletesen összedolgozzuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírra 8 db 12 cm-es kört rajzolunk, és ezeket kikenjük tésztával. A sütőben 8-10 percig sütjük. Közben a formázáshoz vastagabb nyújtófát vagy papírhengert bevonunk alufóliával.

A megsült tésztát asztalra csúsztatjuk, 1 percig pihentetjük, majd a piskótát a papírról levéve a formára hajtjuk és hűlni hagyjuk. Amikor a tészta felvette a megkívánt formát, levesszük a nyújtófáról.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük, habzsákba szedjük és a tésztába nyomjuk. Elrendezzük rajta a barackot, megszórjuk a mandulával és a porcukorral.

Megjegyzés:

Fotó: RAS/Receppttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti