Barackos gyümölcskocsonya piskótakorongon

Barackos gyümölcskocsonya piskótakorongon
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg sárga- vagy őszibarack
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl barackos joghurt
  • 1 citrom leve
  • 3 lap zselatin
  • a piskótaalaphoz:
  • 4 dkg étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 4 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • a tálaláshoz:
  • tejszínhab
  • 40 dkg sárga- vagy őszibarack
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl barackos joghurt
  • 1 citrom leve
  • 3 lap zselatin
  • 4 dkg étcsokoládé
  • 2 db tojás
  • 4 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • tejszínhab

Elkészítés:

A barackokat lobogva forró vízbe tesszük 15-20 másodpercre, majd a vízből kivéve lehűtjük. A héjat lehúzzuk, a gyümölcsöket kettévágjuk, és a magokat kivesszük, a gyümölcshúst kis darabokra vágjuk. Összekeverjük a porcukorral.

A zselatinlapokat vízben áztatjuk, majd kinyomjuk, és a joghurt felében kicsit felmelegítve feloldjuk. Összekeverjük a maradék joghurttal, és a cukros barackkal. A keveréket formákba, vagy csészékbe töltjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.

A piskótához a csokoládét felolvasztjuk. A lisztet átszitáljuk. A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd összeforgatjuk a fehérjehabbal. Hozzáadjuk a lisztet, a felolvasztott csokoládét, és kíméletesen összedolgozzuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát papírozott lapon 1 cm vastagra elsimítjuk. A sütőben 10 percig sütjük, kivesszük, hagyjuk egészen kihűlni. A kihűlt piskótáról lehúzzuk a papírt, és 5-6 cm-es kerek kiszúróval kiszúrjuk.

Tálaláskor a gyümölcskocsonyát formástól forró vízbe mártjuk, és a piskótakorongra borítjuk. Tejszínhabrózsákkal díszítve kínáljuk.