Barackos garnélanyársak salsával

Barackos garnélanyársak salsával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 szál zöldhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 citrom
  • 6 szem őszibarack
  • 3 evőkanál fehér balzsamecet
  • 1 evőkanál méz
  • 12 konyhakész tigrisgarnéla (nagyméretű garnéla)

Elkészítés:

A zöldhagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük 2 ek. olajjal és a chilivel. A citromot megmossuk, felét karikákra vágjuk.

Az őszibarackokból hármat apró kockákra vágunk, és összeforgatjuk a hagymás-chilis olajjal. Simára keverjük az ecetet a mézzel, és ezt is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

A maradék barackokat gerezdekre vágjuk. A garnélákat megtisztítjuk, megmossuk, és a barackgerezdekkel fanyársakra húzzuk. Megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, citromkarikát fektetünk rájuk-melléjük.

Forró grillen kb. 5 perc alatt meggrillezzük, közben citromlével locsolgatjuk. A barackos salsával tálaljuk.

Neked ajánljuk