Barackos fánk karamellel

Barackos fánk karamellel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 1 dl olaj
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás

a krémhez:

  • 30 dkg barack (vagy barack)befőtt
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl barackos joghurt
  • 1 csomag habfixáló

a karamellhez:

  • 10 dkg barna cukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A könnyű fánkba harapva csodásan finom meglepetést találunk. A joghurtos barackos töltelék már magában is finom lenne, de így töltelékként igazán remek.

Az olajat 1 dl vízzel edénybe öntjük, felforraljuk. Ekkor beleszórjuk a lisztet, csipet sót, a vaníliás cukrot, és kevergetve, kis lángon 3-4 percig pirítjuk. A tűzről levéve kicsit várunk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A masszát habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt sütőlapra 20 kis halmot nyomunk. A sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a fánkok világos barnára sülnek majd kihűtjük.

A krémhez a gyümölcsöt lecsepegtetjük, kis kockákra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcshúst összekeverjük a porcukorral és a joghurttal, végül belekeverjük a tejszínhabot és a fixet is. A krémet habzsákba szedjük.

A fánkok alját késsel körbevágjuk, és a krémet a fánkokba töltjük.

Az öntethez a cukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről, és kevergetés közben kicsit visszahűtjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és a tűzre visszatéve felforraljuk.

A fánkokat tányérra tesszük, meglocsoljuk a karamellel, és megszórjuk porcukorral.



Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk