Barackos-csokis szelet

Barackos-csokis szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 10 szelethez:
  • 5 szem barack
  • 25 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 15 dkg étcsokoládé (60%-os)
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál tej
  • *
  • a szóráshoz:
  • vaníliás porcukor
  • 5 szem barack
  • 25 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 15 dkg étcsokoládé (60%-os)
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál tej
  • vaníliás porcukor

Elkészítés:

A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. A csokoládét apróra tördeljük, fém keverőtálban vízgőz felett felolvasztjuk.

A tojásokat a cukorral, a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és kevés tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. A tésztamasszát kétharmad-egyharmad részre elosztjuk. A kisebbik felébe belekeverjük az olvadt csokoládét.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a sárga tésztát és evőkanállal rászedjük a csokis tésztát. A tetejét kirakjuk 10 fél barackkal, és a sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt megszórjuk vaníliás porcukorral, és úgy szeleteljük, hogy a barackok a szeletek közepén legyenek.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti