Barackos csíkos sütemény

Barackos csíkos sütemény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a linzertésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • szükség szerint tejföl

a mázhoz:

  • házi baracklekvár
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

a piskótatésztához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • (a tepsi 24×39 cm-es)

Elkészítés:

A linzertésztához a sütőporral elegyített lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt. Jól kidolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük és két részre osztjuk (az egyik rész nagyobb legyen).

A piskótához a tojásokat kettévesszük. A fehérjét kemény habbá verjük a fele cukrokkal. A maradékkal habosra keverjük a tojássárgáját, majd tovább keverjük az olajjal, majd laza mozdulatokkal belekeverjük a tojáshabot, a lisztet, kakaót és a diót.

Összeállítás: a nagyobbik cipót kinyújtjuk, egy kivajazott tepsibe beleterítjük és rákenünk legalább fél üvegnyi házi baracklekvárt, amire ráöntjük az elkészült piskótatésztát. A kisebbik linzercipóból egyforma szép csíkokat vágunk – a tepsihez méretezve – , és ráfektetjük a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben.

A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd bevonjuk vele a süteményt.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk