Barackos csíkos sütemény

Barackos csíkos sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a linzertésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • szükség szerint tejföl
  • a mázhoz:
  • házi baracklekvár
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • a piskótatésztához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • (a tepsi 24×39 cm-es)
  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • tejföl
  • házi baracklekvár
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A linzertésztához a sütőporral elegyített lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt. Jól kidolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük és két részre osztjuk (az egyik rész nagyobb legyen).

A piskótához a tojásokat kettévesszük. A fehérjét kemény habbá verjük a fele cukrokkal. A maradékkal habosra keverjük a tojássárgáját, majd tovább keverjük az olajjal, majd laza mozdulatokkal belekeverjük a tojáshabot, a lisztet, kakaót és a diót.

Összeállítás: a nagyobbik cipót kinyújtjuk, egy kivajazott tepsibe beleterítjük és rákenünk legalább fél üvegnyi házi baracklekvárt, amire ráöntjük az elkészült piskótatésztát. A kisebbik linzercipóból egyforma szép csíkokat vágunk – a tepsihez méretezve – , és ráfektetjük a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben.

A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd bevonjuk vele a süteményt.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!