Barackos citromos torta

Barackos citromos torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 citrom héja + a leve
  • 1 teás kanál szódabikarbóna

a citromos krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 leve
  • 150 g vaj

a barackos réteg:

  • 560 g barack (ami magozva 420 g)
  • 100 g cukor
  • 10 g zselatin

a tortát befedő krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tejszín

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel.

Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a liszttel elkevert szódabikarbónát, végül beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tejből, a pudingporból, cukorból sűrű krémet főzünk. Vanília aromával és a citrom levével ízesítjük. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal. A barackos réteghez a barackot kockákra vágjuk, és cukorral forrástól számítva 10 percig forraljuk. Ezután levesszük a tűzről és összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a zselatint. Ha szükséges, újra turmixoljuk, nehogy zselatin darabok maradjanak benne. A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból egy kört kivágunk a szélén 7-8 cm-t elhagyva.

Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel, majd a citromos krém felét is rákenjük. Ráhelyezzük a köralakban kivágott piskótánkat, és a szélén elosztjuk a maradék citromos krém 2/3 át, majd a közepébe öntjük a barackos krémet. Lezárjuk ezt is citromos krémmel, és rátesszük a 3. piskóta lapot.

A tortát befedő krémhez a tejből, cukorból és pudingból krémet főzünk, majd ha kihűlt, simára keverjük, a vajjal habzsákba töltve díszítjük vele a tortát.

Ráteszünk pár szelet citromot és barackot.

A receptt Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk