Barackmag süti

Barackmag süti
Elkészítési idő
4,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 36 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaó
  • 20 dkg dió
  • A krémhez:
  • 4 tojás
  • 33 dkg cukor
  • 33 dkg vaj
  • fél mandulaaroma
  • 36 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaó
  • 20 dkg dió
  • 4 tojás
  • 33 dkg cukor
  • 33 dkg vaj
  • fél mandulaaroma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk. Vékonyan beletömködjük a tésztát, a pereméről eltávolítjuk a fölösleget. Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon, kb. 200 fokon. A sütőből kivéve azonnal kiütögetjük a tésztát. Határozott mozdulattal hozzáütjük a tepsi aljához vagy deszkához. Ilyenkor még puha, de hamar szilárdul, és akkor már nehéz kiütni, s könnyebben törik.

A krémhez a tojásokat a cukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majdnem 1 órát kell főzni. Ha nem elég sűrű, kifolyik a krém. Miután hűlt egy kicsit, beletesszük a vajat, majd a mandulaaromát ízlés szerint. A krémmel megtöltjük a formákat, s kettőt összeragasztunk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti