Barack süti - gluténmentesen

Barack süti - gluténmentesen

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 8 dkg + 70 dkg Alfa mix liszt
  • 2 teáskanál sütőpor

a töltelékhez:

  • 20 dkg vaj
  • 3 egész tojás
  • 6 dkg cukor rum
  • ízlés szerint
  • 1 púpos evőkanál lekvár (bármilyen jó)
  • 1-2 evőkanál kakaópor

a külső színezéshez:

  • piros és citromsárga ételfesték
  • kristálycukor

valamint:

  • zöld levélkék

Elkészítés:

A tésztához a vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást a tejet és 8 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.

Ezt a folyékony masszát 1 óráig szobahőmérsékleten pihentetjük. Ha letelt az óra, hozzáadjuk a 70 dkg lisztet és kézzel összedolgozzuk, tésztává gyúrjuk.

A tésztából kicsi golyókat gömbölyítünk, kicsit ellapítjuk és sütőpapíros tepsin forró sütőben világossárgára sütjük. (Nagyon vigyázzunk, hogy a golyókat ne süssük túl, mert különben száraz lesz a süti! Éppen csak színt kell kapnia sütéskor.)

Mivel GM lisztet használunk, így melegen meg se próbáljuk kivájni a közepét, csak másnap! Nagyon omlós, töredezik! Nekem 17 db lett, a 26-ból. Ami szétesett, ment a töltelékbe, nem veszett kárba.

A töltelékhez egy fémedényben a vajat a tojásokkal és a cukorral krémessé főzzük. Hozzáadjuk a kivájt félgömbök közepét, ízlés szerinti rumot, és egy púpos evőkanál baracklekvárt. Megszínezzük kakaóporral, megtöltjük a félgömböket, és összeillesztjük.

A színezéshez piros, és citromsárga színű ételfestéket egy kevés langyos vízben feloldjuk, és ecsettel fessük be a barackok mindkét oldalát sárgára, majd foltokban kicsit megpirosítjuk, majd gyorsan megforgatjuk kristálycukorban. Végül beletesszük a zöld levélkéket.

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek