Barack glutén- és tejmentesen

Barack glutén- és tejmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 30 dkg Schär Mix B liszt
  • 10 dkg Nutrifree mix per Pane (gluténmentes kenyérpor)
  • 12 dkg Rama margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 dl növényi (mandula) tej
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

a töltelékhez:

  • 1 dl növényi (mandula) tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg Rama margarin
  • 1 kávéskanál sárgabarack lekvár
  • 1 teáskanál rumaroma
  • a tészta kikapart belseje

a forgatáshoz:

  • mandula- és császárkörte aroma
  • cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk, jól összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle, és egy kicsit meglapolgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Ha kisült, még melegen óvatosan kikaparjuk a belsejét, amihez hozzá adjuk a töltelék többi hozzávalóját, és jól össze dolgozzuk. Az így kapott masszát beletöltjük a tésztába, és kettesével egymáshoz nyomjuk.

Előbb hígított mandula és császárkörte aromába, majd cukorba forgatjuk.

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk