Banántekercs

Banántekercs
Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 banán
  • 5 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 banán

Elkészítés:

A tésztát úgy készítjük el, mint a piskótát, kikent, lisztezett tepsiben sütjük. Ha megsült, melegen feltekerjük zsírpapírral.

A krémhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral összefőzzük, ha kihűlt, hozzákeverünk a porcukrot és a vajat.
Ha kihűlt a lapunk, kiterítjük, rákenjük a krémet, 2 egyenes banánt ráhelyezünk.
Újra feltekerjük. Hűtőszekrényben rakjuk, amíg megdermed a krém.