Banános torta

Banános torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

a krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag banán ízű pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg margarin

a díszítéshez:

  • szőlő
  • zselatinfix

Elkészítés:

Az 5 tojás fehérjét 5 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 5 evőkanál lisztet.

A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarunk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük.

Amikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre keverjük. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.

A kisült és kihűlt tortát megkenjük a pudingos krémmel, majd felszeletelt banánt helyezünk a tetejére. A torta tetejére a forró vízben feloldott zselatinfix-et öntjük és hagyjuk megdermedni.

Neked ajánljuk