Banános piskóta tallér

Banános piskóta tallér

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 370 g piskóta tallér (natúr)
  • 3 db banán (nagyobb)
  • 460 g ét- vagy tejcsokoládé (Tibi)
  • 10 dkg margarin
  • kb. 1,5 dl tej
  • fogvájó

a díszítéshez:

  • kókusz reszelék
  • tortadíszítő cukorkák

Elkészítés:

A megpucolt banánt kb. 3-5 mm vastag karikákra vágjuk.

Két piskóta tallér közé 1 banán karikát teszünk, és fogvájóval átszúrjuk.

Vízgőz felett a csokit a margarinnal felolvasztjuk, majd amikor elolvadtak hozzáöntjük a tejet. (A tejtől egy kicsit megkeménykedik, ezért tovább kevergessük a vízgőz felett, míg újra híg nem lesz.)

Fogpiszkálóra szúrva a tallért belemártogatjuk az olvasztott csokoládéba, és az asztalra terített sütőpapírra tesszük dermedni (ne érjenek össze). A tallér tetejét (a még meg nem dermedt csokit) megszórjuk kókusz reszelékkel vagy tortadíszítő cukorkákkal, de ez akár el is maradhat.

Később egy tálcára tesszük és a hűtőbe rakjuk, hogy tovább dermedjen a csoki.

Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a piskóta megpuhuljon.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk