Banános-mascarponés réteges

Banános-mascarponés réteges
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 kg banán
  • 1 dl tej
  • 10 dkg főzőcsoki
  • porcukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 kg banán
  • 1 dl tej
  • 10 dkg főzőcsoki
  • porcukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk. A banán felét egy tálba tördeljük, hozzáöntjük a tejet és a megolvasztott csokit, összemixeljük.

Egy másik tálban habbá verjük a tejszínt a habfixálóval, ízlés szerinti porcukorral (nem kell sok, mert édes a banános rész), és hozzákeverjük a mascarponét is.

Egy nagyobb tálban (vagy akár közepes tepsiben, mert elég sok jön ki belőle) lerakunk egy sor piskótát, erre kanalazunk a két krémből úgy, hogy váltakozzanak. Erre következik egy sor felkarikázott banán (nem kell túl sűrűn), majd megint piskóta-krém-banán. Ha maradt ki piskóta, lehet díszíteni vele a tetejét, én állatka formájú kekszeket nyomkodtam bele, és megbolondítottam egy kevés karamella öntettel.

Néhány óra hűtés, míg összeáll és megpuhul a piskóta, és falható! :)

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti