Banánkenyér

Banánkenyér
  • Hozzávalók:
  • 2 érett banán
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/3 teáskanál só
  • 60 ml olaj
  • 130 ml tejföl
  • *
  • a tetejére:
  • néhány kocka csokoládé
  • néhány kocka fehér csokoládé

Elkészítés:

Villával összetörjük a banánt, hozzáadjuk a cukrot, az olajat a tejfölt és a tojásokat, alaposan összekeverjük.

Összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a banános keverékhez és egynemű masszává keverjük. Kizsírozott, kilisztezett püspökkenyér formába öntjük.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 55 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, utána óvatosan kifordítjuk belőle.

A díszítéshez 2 féle csokit olvasztunk külön-külön vízgőz felett, amibe porsónyi vajat teszünk, majd felváltva rácsorgatjuk a banánkenyér tetejére.

Az egész család nagyon szereti, isteni finom.

Tipp: Lehet a tésztájába aszalt gyümölcsöt vagy csoki darabokat is tenni, megszórhatjuk dióval vagy mandulával is, ki hogyan szeretné).

A receptet Mauxné Cseke Gyöngyi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk