Banánkenyér

Banánkenyér
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg süteményliszt
  • 7 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db banán (nagyobb, jó érett)
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs reszelt héja
  • csipet só
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • (a forma 25x10x7 cm-es)
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg süteményliszt
  • 7 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db banán (nagyobb, jó érett)
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs reszelt héja
  • csipet
  • 2 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej

Elkészítés:

A kétféle lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót, a mézes fűszerkeveréket, a narancshéjat, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a mazsolát, és az apróra vágott diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot is.

A tojást, a tejet, az olajat és a banánt összeturmixoljuk, majd a lisztes keverékhez öntjük, és fakanállal alaposan összekeverjük.

A sütőformát kizsírozzuk, kilisztezzük, majd a masszát egyenletesen beleöntjük (sütőpapírral is kibélelhetjük a sütőformát). Közepes hőfokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 50-60 percig sütjük (én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem). Érdemes tűpróbát végezni. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, majd felszeleteljük, úgy kínáljuk. A mézeskalács fűszerkeveréktől különösen finom ízt kap a tészta.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!