Balzsamecetben karamellizált gyümölcsök

Balzsamecetben karamellizált gyümölcsök

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb alma
  • 1 db banán
  • 4-5 db mandarin
  • 1 dl balzsamecet
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az almát negyedekbe vágjuk, magházát kiszedjük, majd vékonyan felszeleteljük. A mandarint megpucoljuk. A banán felkarikázzuk.

Egy serpenyőbe beleöntjük a balzsamecetet, hozzáadjuk a barnacukrot és a vanília-aromát. Kevergetve forráspontig melegítjük. Ekkor beletesszük az almaszeleteket, jól összeforgatjuk, és 3-4 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a mandarint, óvatosan összeforgatjuk, és szintén pár percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a felkarikázott banánt, óvatosan megint összeforgatjuk, és 1-2 percig még pároljuk. Ezalatt az idő alatt a balzsamecetes cukor szépen besűrűsödik, megkaramellizálódik.

Közben a mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral.

Neked ajánljuk