Balkáni fokhagymás kapros uborkasaláta

Balkáni fokhagymás kapros uborkasaláta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 kg kígyóuborka
  • 2 fej lilahagyma
  • 200 g tejföl
  • 200 g natúr joghurt
  • 5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet kevesebb is)
  • kis csokor kapor (szárított is használható)
  • 1 kanál olíva olaj
  • 2 kg kígyóuborka
  • 2 fej lilahagyma
  • 200 g tejföl
  • 200 g natúr joghurt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kis csokor kapor
  • 1 kanál olíva olaj

Elkészítés:

Az uborkákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A Fokhagymákat kés lapjával összetörjük, megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk.

Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk. (A fokhagyma illóolaja szintén olajban oldódik, ezért használják pl. lángosok kenésére is a fokhagymás olajat.)

Közben felaprítjuk a lilahagymát, és azt is a sós fokhagymához keverjük. A tejfölt, és a joghurtot is elkeverjük a fokhagymával, és lilahagymával, és a közben apróra vágott kaporral, majd hozzáadjuk a nagyobb tálban lévő uborkához, és jól összedolgozzuk az egészet.

Mivel a felaprított uborkát nem sóztuk meg, a levét nem engedte ki, így eredeti roppanósságát megőrizve került a salátába. A fűszeres, kapros joghurt pedig körbevette az uborkadarabokat, ezzel igazi ízkavalkád keletkezett, egy egyszerű salátában.

Megjegyzés:

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!