Balatoni lángos

Balatoni lángos

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • cukor
  • 1 ek. olaj

Elkészítés:

Elkészítés: Az elkészítést megelőző este cukrozott tejben az élesztőt felfuttattam. Beleöntöttem a lisztbe, majd a tejföllel és a maradék tejjel, valamint a sóval lágy tésztát készítettem.

Kiolajozott nylonzacskóba tettem, hűtőszekrényben kelesztettem.

Fogyasztás előtt a tésztából pici tenyérnyi mennyiséget letéptem, azután megformáztam. Bő, forró olajban aranysárgára sütöttem.

Tálaláskor ízlés szerint tejföllel, sajttal, vagy fokhagymával, esetleg lekvárral kenhető.

A nyers lángostészta 3-4 napig is eláll a hűtőszekrényben.

Neked ajánljuk