Bakonyi tarhonyaleves

Bakonyi tarhonyaleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 10-15 dkg tarhonya
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál egész köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)
  • fél zacskó (mirelit ) vegyes zöldség vagy friss sárgarépa
  • kis zöldborsó
  • 2 közepes burgonya
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 25 dkg fehér csiperke
  • 1 nagy pohár tejföl
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, összezúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. A tűzre visszatéve beletesszük a zöldséget és a krumplit.

A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük. A tejfölt belehabarjuk, a levest ezután 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Ha valami nagyon finom, tartalmas levesre vágysz, készítsd el!

Neked ajánljuk