Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • ½ sárga kápia paprika
  • ½ zöld kápia paprika
  • ½ piros kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg szeletelt, fagyasztott galambica gomba
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál mustár

a körethez:

  • 30 dkg spagetti tészta

Elkészítés:

A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen átsütjük mindkét oldalát. Félretesszük.

A szalonnát apró csíkokra vágjuk, zsírjára sütjük. Közben a hagymát finomra vágjuk, a paprikák belső részét kivágjuk, majd felszeleteljük a paradicsommal együtt.

A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, paprikát, paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, kb. 1 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk. Beletesszük a húst és takaréklángon tovább főzzük. Ha már megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk és lassan a raguhoz adjuk, majd összeforraljuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Egy evőkanál étolajjal elkeverjük.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk