Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szelet sertéskaraj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 250 g csiperkegomba
  • 1 db hegyes-erős paprika
  • 1 db paradicsom
  • só és bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 szelet sertéskaraj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 250 g csiperkegomba
  • 1 db hegyes-erős paprika
  • 1 db paradicsom
  • só bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • bors

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán sóval és borssal ízesítjük, hűtőbe tesszük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.

A hagymát apróra vágjuk a paradicsommal és a paprikával együtt. A gombát megtisztítjuk és ízlésünk szerint feldaraboljuk.

A hússzeleteket egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán megsütjük, majd a kész karajt tálcára kiszedjük. A hús zsiradékján a gombákat megpirítjuk, majd kiszedjük, ezután a hagyma kerül a zsiradékba, dinszteljük, hozzákeverjük a paprikát és a paradicsomot is. Ezután félrehúzzuk és a pirospaprikát is elkeverjük benne, utána a hús visszakerül a serpenyőbe, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval és borssal ízesítjük és kb.30 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Amikor a hús kellően puha, akkor a gombát hozzáadjuk. A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd 2-3 perc után a szaftból pár kanállal a tejfölhöz keverünk, aztán a habarást a gombás húsos alaphoz öntjük, alaposan összekeverjük, és forrásig főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti