Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 szelet karaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • ½
  • sárga kápia paprika
  • ½
  • zöld kápia paprika
  • ½
  • piros kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg szeletelt, fagyasztott galambica gomba
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál mustár
  • a körethez:
  • 30 dkg spagetti tészta
  • 6 szelet karaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • ½ db sárga kápia paprika
  • ½ db zöld kápia paprika
  • ½ db piros kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg szeletelt, fagyasztott galambica gomba
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál mustár
  • 30 dkg spagetti tészta

Elkészítés:

A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen átsütjük mindkét oldalát. Félretesszük.

A szalonnát apró csíkokra vágjuk, zsírjára sütjük. Közben a hagymát finomra vágjuk, a paprikák belső részét kivágjuk, majd felszeleteljük a paradicsommal együtt.

A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, paprikát, paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, kb. 1 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk. Beletesszük a húst és takaréklángon tovább főzzük. Ha már megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk és lassan a raguhoz adjuk, majd összeforraljuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Egy evőkanál étolajjal elkeverjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!