Hozzávalók:
  • 80 dkg sertésfelsál
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg hagyma
  • pirospaprika
  • 80 dkg sertésfelsál
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg vöröshagyma
  • pirospaprika

Bakonyi sertésszelet

Elkészítési idő
3,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:


A sertéshúst felszeletelem, kiklopfolom, megsózom, megforgatom lisztben, végül mindkét oldalát kisütöm olajon.

A visszamaradt zsiradék egy részében a felaprított vöröshagymát medinsztelem.

Tűzről lehúzva hozzáadom a paprikát. A feldarabolt gombát két-három percig pirítom benne, majd két dl vízzel felöntve hozzáteszem a húst, és együtt puhára párolom.

Elkeverem a tejfölt a liszttel, ráöntöm a szeletekre, és 5 percig forralom. Köretként galuskát tálalok mellé.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti