Bakonyi palacsintametélt

Bakonyi palacsintametélt

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a palacsintához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 4 tojás
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj

a gombás raguhoz:

  • 80 dkg csiperke gomba
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1/4 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 dl tejföl

a tálhoz:

  • diónyi vaj (vagy margarin)

Elkészítés:

A palacsintához simára keverjük a lisztet a tojást, hozzá

adjuk a tejet, 1/2 kávéskanál sót, a felaprított petrezselyemzöldet, majd lefedjük, és fél órát pihentetjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A gombát felszeleteljük, a zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, 3 evőkanál felforrósított olajban megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsompürét, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, majd rádobjuk a gombát, és fedő alatt puhára pároljuk (15-20 perc). Elkeverjük a liszttel és a tejföllel, jól összeforraljuk.

Vajjal vagy margarinnal kikenünk egy közepes méretű sütőedényt vagy jénait.

A palacsinta tésztából 16 palacsintát sütünk. Kettesével feltekerjük őket, ujjnyi széles csíkokra metéljük, lazán a sütőedénybe szórjuk-kanyarítjuk, végül bevonjuk a gombapaprikással, és 200 fokra előmelegített sütőben átforrósítjuk (15-20 perc). Forrón tálaljuk.

A receptet Évi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk