Bakonyi húsgolyók

Bakonyi húsgolyók
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a húsgolyók:
  • 25 dkg darálthús
  • 1 tojás
  • 3 púpos evőkanál zsemlemorzsa
  • fél kávéskanál só
  • bors
  • fokhagyma
  • valamint:
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 dl víz
  • bors
  • 1 teáskanál liszt
  • 3,5 dl tejföl
  • 20 dkg spagetti
  • 25 dkg darálthús
  • 1 db tojás
  • 3 púpos evőkanál zsemlemorzsa
  • fél kávéskanál
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 dl víz
  • bors
  • 1 teáskanál liszt
  • 3,5 dl tejföl
  • 20 dkg spagetti

Elkészítés:

A darálthúst, a tojást, a fűszereket és a zsemlemorzsát összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, amit 4 evőkanál olajon megpirítunk, majd kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt olajon a hagymát és a gombát megdinszteljük, rátesszük a pirospaprikát. Beleforgatjuk a gombócokat, felengedjük 1dl vízzel, sóval, borssal ízesítjük és 20 percig főzzük.

A tejfölt elkeverjük a liszttel, ráöntjük a gombócokra. Spagettivel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Miléné Papp Katalin küldte be. Köszönjük!