Bakonyi gombaleves kolbásszal

Bakonyi gombaleves kolbásszal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 25 dkg csiperke gomba fehér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 fél zeller gumó
  • 1 szál zeller levél
  • fél tv paprika
  • 2 koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál füstölt kolbász (20 dkg)
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A megtisztított répát, fehérrépát és zellert felkarikázzuk, ha vastag akkor kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük, a vöröshagymát finomra, a kolbászt karikára vágjuk.

A zöldségeket és a hagymát az olajon közepes lángon megpirítjuk. Rátesszük a kolbászt és a gombát, majd további 5 percig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kb. 2 l vízzel és 15 percig tovább főzzük.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd besűrítjük vele a levest. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.

Hasonló receptek