Bakonyi csirkeszárny medvehagymával

Bakonyi csirkeszárny medvehagymával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 50 dkg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 hagyma
  • 5 medvehagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 kk. őrölt feketebors
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. liszt

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál kettévágjuk. A gombát megmossuk, szeleteljük. A szalonnát, a medvehagymát és a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a medvehagymát, és 8 percig pároljuk. Rátesszük a csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.

Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.

Hasonló receptek