Bakonyi csirkepörkölt

Bakonyi csirkepörkölt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 2 db csirke alsó comb
  • 2 db csirke felső comb
  • 2 db csirke szárny
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál piros paprika
  • bors
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db tv paprika
  • 1 csipet majoránna
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg orsótészta
  • 30 dkg batáta (édesburgonya)
  • 30 dkg csiperkegomba
  • fél fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db egész tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 szelet száraz kenyér
  • bors
  • 2 dl étolaj

Elkészítés:

Feltesszük a zsírt melegedni, beszórjuk a kockára vágott vöröshagymát, csipet sóval megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott paprikát, a paradicsomot tovább dinszteljük.

A megdinsztelt lecsós alapra rárakjuk a hús és együtt tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a majoránnát, felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje. Lassú tűzön főzzük.

Amíg fő pörkölt, kifőzzük a tésztát, bő sós vízben (nem főzzük túl harapósra). Amíg fő a pörkölt, a gombát, ha kicsik félbe, a nagyobbakat negyedbe vágjuk. Forró serpenyőben natúron megpirítjuk.

Ha a pörkölt háromnegyed fövésben van, akkor berakjuk a pirított gombát és készre főzzük.

Ha elkészült a bakonyi csirkepörkölt és ki főtt a tészta, együtt tálaljuk. Aki szereti, tejfölt is adhat hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!