Bakacsók

Bakacsók

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál forró víz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 teáskanál sütőpor

a krémhez:

  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl fekete kávé (hideg)

Elkészítés:

A tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel fehéredésig verjük. A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét a sárgájával simára keverjük, majd a szárazanyaggal csomómentesre dolgozzuk.

A kész tésztát egy 18x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.

A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kávéval simára dolgozzuk. A krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A süteményt pirított vágott dióval vagy csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk