Bakacsók

Bakacsók
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál forró víz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl fekete kávé (hideg)
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál forró víz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl fekete kávé (hideg)

Elkészítés:

A tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel fehéredésig verjük. A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét a sárgájával simára keverjük, majd a szárazanyaggal csomómentesre dolgozzuk.

A kész tésztát egy 18x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.

A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kávéval simára dolgozzuk. A krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A süteményt pirított vágott dióval vagy csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti