Bakacsók

Bakacsók
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 db nagy tojás
  • 22 dkg porcukor
  • 7 evőkanál erős presszókávé
  • 10 dkg darált dió
  • 12 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • a krémhez:
  • 2 dl fekete kávé
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • (a tepsi 20×30 cm-es)
  • 3 db nagy tojás
  • 22 dkg porcukor
  • 7 evőkanál erős presszókávé
  • 10 dkg darált dió
  • 12 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • 2 dl fekete kávé
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a kávét. A lisztet, a diót és a sütőport összekeverjük, és egy fakanállal a fenti masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent, liszttel meghintett) tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ezután hűlni hagyjuk.

A kávét a liszttel csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a cukrokat, és csomómentesre főzzük. Ezután hihűtjük, és habosra keverjük a vajjal.

A tejszínt kemény habbá verjük, két evőkanálnyit a krémbe keverünk belőle, a többit félre tesszük.

A kávés krémből két evőkanálnyit félreteszünk, a többit a kihűlt sütemény tetejére kenjük, és szépen elsimítjuk. A krémre kerül a tejszínhab, amit megszórunk csoki lapocskákkal.

A sütemények közepére kis bogyónyit nyomunk a félre tett krémből és csokival bevont kávészemekkel díszítjük. Jól lehűtjük, majd felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!