Bajor sörperec

Bajor sörperec

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só

Valamint:

  • 1,5 liter víz
  • 1 evőkanál szódabikarbóna

Elkészítés:

Felfuttatom tejben az élesztőt, ckuorral, utána liszttel, sóval, vajjal keverem.Gyúrom amíg csomómentes, sima tésztát nem kapok, majd hosszúkás tömböket gyúrok belőle és felszeletelem 16 részre, majd körülbelül 35-40 cm hoszú rudakat húzok mindegyikből és lehetőleg a közepén vastagabb legyen és ebből hajtom a pereceket lisztezés nélkül, aztán 15 percig kelesztem.

Felforralt vízbe lassan belerakom a szódabikarbónát és ebben főzöm a pereceket 15-20 másodpercig és átrakom őket zsírral kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.Bevágom a vastagabb résznél és meghintjük nagyobb szemű sóval, majd 15 percig kelesztem és csak aztán rakom az előmelegített 180 fokos sütőbe, amiben 18-20 perc alatt barnára sül.

Neked ajánljuk