Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 37,5 dkg vaj
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fahéj
  • 5 dkg darált mandula
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg meggy
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 37,5 dkg vaj
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fahéj
  • 5 dkg darált mandula
  • 50 dkg meggy
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Bajor meggyes pite

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A tésztához a vajat összemorzsolom a liszttel, a porcukorral, a fahéjjal, a mandulával és a sóval. A tészta felét almareszelővel lereszelem egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

A magozott meggyet lecsepegtetem. Összekeverem a tejet, a tejfölt és a vaníliás cukrot, és felforralom egy lábasban. A pudingport 2 evőkanál hideg vízzel és az 5 dkg cukorral simára keverem, és a forró tejes keverékhez adom. Tovább főzöm, amíg besűrűsödik.

Kihűtöm a krémet, majd a tésztára öntöm. Megszórom meggyel, ráreszelem a maradék tésztát, és 200 fokon világosra sütöm.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti