Bajor krumplisaláta

Bajor krumplisaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a salátához:
  • 4 db burgonya
  • 4 db savanyú uborka
  • fél fej vöröshagyma
  • 50 ml húsleves vagy zöldségleves
  • 30 ml 5%-os ecet vagy 15 ml 10 %-os
  • 2 teáskanál cukor
  • őrölt bors
  • 4 db burgonya
  • 4 db savanyú uborka
  • fél fej vöröshagyma
  • 50 ml húsleves vagy zöldségleves
  • 30 ml 5%-os ecet vagy 15 ml 10 %-os
  • 2 teáskanál cukor
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az ecetből, a cukorral, sóval és borssal elkészítjük az öntetet a salátához, majd ebbe jön a hagyma és az uborka, amit tetszőlegesen összedaraboltunk. Jól összekeverjük, pár percet várunk, aztán hozzáadjuk a főtt burgonyát, majd ismét jól összekeverjük. Legalább egy fél órát hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, de az a legjobb, ha előző nap készítjük el, és a hűtőbe tesszük.

Ezt a salátát szobahőmérsékleten szokták fogyasztani. Nagy kedvenc itt Bajorországban. Készül hozzá rántott hús és nem utolsó sorban, egy nagy adag áfonya lekvárral tálaljuk

Megjegyzés:

A receptet Ramacs Izabella küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti