Baja környéki halászlé

Baja környéki halászlé
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 kg ponty
  • 6 evőkanál paprika
  • 3 nagyobb fej hagyma
  • a tésztához:
  • 50 dkg durum tésztaliszt
  • 5 tojás
  • kevés víz
  • 3 kg ponty
  • 6 evőkanál paprika
  • 3 nagyobb fej hagyma
  • 50 dkg durum tésztaliszt
  • 5 db tojás
  • kevés víz

Elkészítés:

A halászléhez a megpucolt felszeletelt halat besózzuk, 3 órát hűtőben pihentetjük.

A lisztből és tojásból ízlés szerinti sóval, kevés vizet hozzáadva a szokásos módon tésztát gyúrunk, vékonyra sodorjuk, gyufa méretűre vágjuk, és kifőzzük.

A halat bográcsban 3,6 l vízzel felöntjük, belerakjuk az apróra vágott hagymát, nagy lángú tűznél főzni kezdjük (végig nagylángon főzzük). Forráskor beletesszük a 6 csapott kanál paprikát, ezután további 30-35 percig főzzük, közben a bográcsot időnként megpörgetjük. A vége felé, ha szükséges utána sózunk.

Tányérokba merjük, és a kifőtt, leszűrt tésztával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vargáné Szentes Dóra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti