Bagett paradicsommal és sajttal töltve

Bagett paradicsommal és sajttal töltve

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • bazsalikom
  • víz
  • szárított paradicsom
  • 20 dkg sajt

Elkészítés:

A lisztet és a sót egy tálba szórom, az élesztőt hozzámorzsolom, majd az egészet megszórom szárított bazsalikommal.

Egy pohárba langyos vizet engedek, és óvatosan a keverékbe öntöm. A tésztát 10 percig gyúrom. Letakarva, meleg helyen kelni hagyom 20 percig.

A szárított paradicsomot felcsíkozom, a sajtot lereszelem. Ha megkelt a tészta, újra átgyúrom, majd kinyújtom. Megkenem kevés zsiradékkal a tésztát, majd a paradicsomot és a reszelt sajtot rászórom. Feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.

160 fokon sütöm 25 percig, majd az utolsó 5-10 percben 200 fokon.

Neked ajánljuk